Directe schadeafhandeling online

Services

Wat je moet weten over schade

Laat het niet zover komen dat een reparatiebeslissing genomen wordt gebaseerd op wat wel en niet betaald wordt!

Als autobezitter heb je heel hard gewerkt voor je auto. Eindelijk heb je die auto van je zuur verdiende centjes betaald, of je hebt er een lening voor afgesloten. En dan gebeurt er wat mee, je hebt schade.
En dan zegt je verzekeraar gewoon: “Nou, ik doe net alsof het mijn eigendom is. Ik bepaal hoe die gerepareerd wordt. Ik bepaal of daar niet originele onderdelen in komen. In ieder geval geef ik de schadehersteller de ruimte om dat te doen”.  Dat mag helemaal niet!

Alleen wordt op het moment dat jij die polis afsluit niet verteld dat jij eigenlijk wat dat betreft niks te vertellen hebt op het moment van schade, en daar ook nog eens voor tekent. Je sluit ook een polis af die je wettelijk gezien gewoon moet herstellen in je vermogenssituatie. Jouw auto is tenslotte jouw eigendom en niet die van de verzekeraar. Zo’n autoverzekering is eigenlijk een nieuwe woekerpolis.

Het is jouw eigendom en er is iemand anders die gaat zeggen: “Nou, joh, het is weliswaar jouw eigendom maar eigenlijk ga ik over jouw portefeuille”. Maar de verzekeraar zegt niet tegen jou: “Wij gaan je auto op die manier herstellen zodat jij in je vermogen wordt aangetast.” Nee, maar dat vertellen ze er lekker niet bij. Bovendien, ze kunnen schrijven wat ze willen in de polisvoorwaarden, maar zij moeten je auto gewoon terugbrengen in de situatie waarin deze was net voor de aanrijding. 

 

Onze partners

Inschrijven nieuwsbrief

Jijbepaalt.nlKennis delen is kracht