Directe schadeafhandeling online

Nieuws

Autoverzekeraar “wolf in schaapskleren”

Op het moment van autoschade kom je er vaak pas achter hoe je daadwerkelijk verzekerd bent. Steeds vaker wordt de verzekerde het slachtoffer van de “misleidende” praktijken van verzekeraars die keihard inzetten op schadesturing. Verzekerden worden geconfronteerd met een uitgeklede allriskdekking. En dat terwijl verzekeraars de zorgplicht hebben de verzekerde eerlijk in te lichten over hoe je daadwerkelijk verzekerd bent, en dus ook hoe uw auto hersteld wordt.

Wat betekent schadesturing voor u als verzekerde
De kans is groot dat je erachter komt dat je een sturingspolis hebt op het moment van autoschade.  
Dit betekent dat je verzekeraar bepaalt wie je auto repareert, hoe je auto gerepareerd wordt en voor welke prijs. Verzekeraars hebben het over schadelastverlaging, maar vertellen niet dat uw auto goedkoper hersteld wordt.
Verzekeraars verdienen nog eens extra geld over de rug van de onwetende verzekerde; het samenwerkende schadeherstelbedrijf blijft veelal als een uitgeknepen citroen achter door de prijsdruk, kortingen arbeid en op inkoop onderdelen en spuitmaterialen en gratis services die zij moeten verlenen aan de verzekeraars.

Uw verzekeraar belooft u meer dan zij waarmaakt
Veel verzekeraars hebben in de samenwerkingsovereenkomsten opgenomen: “de prijstechnisch voordeligste onderdelen dienen door het schadebedrijf gemonteerd te worden voor de verzekeraar”. Hier bedoelt uw verzekeraar echt niet originele onderdelen. Steeds vaker lopen samenwerkingsovereenkomsten (sturing) niet parallel met de afspraken met uw verzekeraar in uw polisvoorwaarden: uw verzekeraar belooft u meer dan zij waarmaakt.

Prijsdruk verandert de kwaliteitsnorm
En niet alleen die “overleden” bumper, maar ook flinke deuken in het portier of motorkap worden  hersteld, als u eigenlijk recht heeft op een nieuw origineel onderdeel. U wilt uw auto toch goed en veilig hersteld hebben en niet alleen maar zo goedkoop mogelijk? U dient tenslotte schadeloos gesteld te worden. Dat betekent dat de auto teruggebracht dient te worden in de staat van net voor de schade.  

Uiteraard is dit alles niet direct voor u zichtbaar, maar bij een volgende aanrijding kan het fataal zijn. Een kreukelzone die niet meer intact is waardoor de inslag naar binnen groter is met zwaarder en mogelijk blijvend letsel tot gevolg, of een beveiligingssysteem dat niet meer werkt na herstel, maar waar u wel blind op vertrouwt als u aan het rijden bent. Is dit u uiteindelijk die paar euro besparing per maand waard op die goedkoopste polis?!

Belangrijk nieuws: Schade niet uw schuld dan heeft u altijd vrije keuze!
Is de schade verhaalbaar en dus niet uw schuld dan bepaalt u zelf waar uw auto hersteld wordt.
Laat u niet sturen of foutief inlichten door uw verzekeraar. Ken uw rechten, en bij twijfel vraag het schadeherstelbedrijf van uw keuze of neem contact op met jijbepaalt.nl als uw verzekeraar moeilijk doet.  

Onze tip: Vraag om een autoverzekering met vrije reparateurkeuze zonder (financiële) sancties. Deze kost vaak maar paar euro per maand meer.


Reageer: