Nieuws

aanpak-risicos-verzekeraars-en-banken-niet-consequent.jpg

Autoverzekering nieuwe woekerpolis 2.0

Binnenkort is er op de website van jijbepaalt.nl een pagina beschikbaar met heldere en duidelijke informatie over inhoud polisvoorwaarden en de daadwerkelijke handelswijze bij autoschade per verzekeraar/label.

“Gewoon lekker transparant, zodat iedereen aan de hand van de juiste informatie zelf bepaalt of dit de verzekering is die hij of zij voor ogen had.”

Want verzekeraars sluiten jaarlijks samenwerkingsafspraken op prijs af met schadeketens, welke gelden voor alle gelieerde schadeherstelbedrijven. Deze afspraken zijn bij jou of je tussenpersoon vaak niet bekend, maar hebben wel invloed op hoe je auto na schade uiteindelijk daadwerkelijk wordt gerepareerd.

Immers als je een samenwerkingscontract hebt met verzekeraars, en je laat je verzekeraar de schade regelen, dan is de verzekeraar op het moment van schade de klant, niet jij!
Je verzekeraar geeft vooral door de afgesproken schadelastgaranties met de ketens, de schadeherstel ondernemers de ruimte om anders te repareren. Dat mag helemaal niet!
Ook wordt door bepaalde ketens aangezet tot manipulatie van schadecalculaties, zodat schadelastgaranties toch worden behaald aan het eind van het jaar.

Je verzekeraar bepaalt in dit geval dus wie jouw auto repareert, hoe er wordt gerepareerd en tegen welke prijs!

Omdat met de juiste informatie ook de juiste beslissingen gemaakt kunnen worden gaat Irene Sommeling, ombudsvrouw Schadeherstel verzekeraars helpen transparant te zijn, door deze afspraken inzichtelijk te maken voor de consumenten en ondernemers.

En nee, deze afspraken staan niet in je polisvoorwaarden. Hier staat alleen maar dat als je naar een geselecteerde samenwerkingspartner moet gaan, en met een beetje geluk heb je ook gelezen of is je verteld dat je anders "gestraft" wordt met een hoger eigen risico, restricties in uitkeringen, tot helemaal geen uitkering als je niet luistert!

Op het moment van schade bepaal je zelf wie je auto repareert. Het is tenslotte jouw auto, jouw keuze, jouw investering.

In augustus 2015 heeft Irene Sommeling al een artikel geschreven "Belangenverstrengeling, omkoping en fraude..." 

Hieronder treft je diverse artikelen aan als reactie op het artikel in AMweb van Irene Sommeling: 
"Ombudsvrouw schadeherstel "Autoverzekeringen nieuwe woekerpolis 2.0".

Autoschadeportaal 

Aftersalesmagazine

Automotive Management "Schoonhovens blik, Bullshit bingo"

AMweb "Schoonhoven (ex Schadegarant) beticht Sommeling van bullshit"

 


Reageer:
jijbepaalt logo

Vraag, probleem of klacht over je polis, schadeherstel, vaststelling- of afhandeling schadeclaim door verzekeraar?

Stel een vraag

Neem contact op

Bedrijventerrein Hondsgemet
De Aaldor 16-c
4191 PC Geldermalsen