Directe schadeafhandeling online

Nieuws

aanpak-risicos-verzekeraars-en-banken-niet-consequent.jpg

Autoverzekering nieuwe woekerpolis 2.0

Medio eerste kwartaal 2019 zal er op de site jijbepaalt.nl een pagina "verzekeraars" beschikbaar zijn met heldere en duidelijke informatie. Onder andere contactgegevens autoverzekeraar, inhoud autopolisvoorwaarden en de daadwerkelijke handelswijze in de praktijk bij autoschade per verzekeraar/label.

“Gewoon lekker transparant, zodat iedereen aan de hand van de juiste informatie zelf bepaalt of dit de verzekering is die hij of zij voor ogen had.”

Want veel verzekeraars sluiten jaarlijks samenwerkingsafspraken op prijs af met schadeketens. Deze gelden voor alle aan deze keten gelieerde schadeherstelbedrijven. Deze afspraken zijn bij consumenten en ondernemers, maar ook tussenpersonen vaak niet bekend, maar deze afspraken hebben wel invloed op hoe de auto na schade daadwerkelijk wordt gerepareerd.

Immers als een schadeketen een samenwerkingscontract heeft met verzekeraars, en je laat deze verzekeraar de schade aan je voertuig regelen, dan is de verzekeraar op het moment van schade de klant bij het schadeherstelbedrijf, en niet jij als eigenaar!
Je verzekeraar geeft vooral door afgesproken schadelastgaranties met schadeketens, schadeherstelondernemers de ruimte om anders te repareren. Dat mag helemaal niet!
Ook wordt door bepaalde schadeketens aangezet tot manipulatie van schadecalculaties, zodat schadelastgaranties toch worden behaald aan het eind van het jaar. 

Je verzekeraar bepaalt in dit geval wie jouw auto repareert, hoe er wordt gerepareerd en tegen welke prijs!

Omdat met de juiste informatie ook de juiste beslissingen gemaakt kunnen worden, gaat Irene Sommeling, ombudsvrouw Schadeherstel verzekeraars helpen transparant te zijn, door deze afspraken inzichtelijk te maken voor de consumenten en ondernemers.

En nee, deze afspraken staan niet in de polisvoorwaarden. Hier staat alleen maar dat je naar een geselecteerde schadeherstelnetwerk moet gaan, dat als je zelf bepaalt wie je schade hersteld of niet laat herstellen "gestraft" wordt met een extreem hoger eigen risico, restricties in schadeuitkeringen tot helemaal geen uitkering als je niet luistert!

Op het moment van schade bepaal je als eigenaar van de auto zef wie je auto repareert. Het is tenslotte jouw auto, jouw keuze, jouw investering.

In augustus 2015 heeft Irene Sommeling al een artikel geschreven "Belangenverstrengeling, omkoping en fraude..." 

Hieronder treft je diverse artikelen aan als reactie op het artikel in AMweb van Irene Sommeling: 
"Ombudsvrouw schadeherstel "Autoverzekeringen nieuwe woekerpolis 2.0".

Autoschadeportaal 

Aftersalesmagazine

Automotive Management "Schoonhovens blik, Bullshit bingo"

AMweb "Schoonhoven (ex Schadegarant) beticht Sommeling van bullshit"

 


Reageer: