Directe schadeafhandeling online

Nieuws

schadelastgaranties_verzekeraars_komt_je_zuur_te_staan.jpg

Financieel gewin boven veiligheid automobilist

  •  

Verzekeraars welke schadelastgarantie afspraken met schadeketens hebben zijn:

ANWB * Unigarant * InShared * HEMA* NH1816 * VvAA * Allianz * Allsecur

Schadelastgarantie betekent dat je schade wordt "afgekocht" voor eens vast bedrag ongezien de hoogte van de daadwerkelijke schade.

Lees daarom dit stuk aandachtig!

Als verzekerde consumenten mooi ‘In de aap gelogeerd’
De schadelastgaranties zijn een extra verdienmodel voor deze verzekeraars.
Maar als consument ben je mooi ‘in de aap gelogeerd’. Je zal maar met je auto verzekerd zijn bij één van deze verzekeraars. Zeker als je je schade bij één van deze verzekeraars gemeld hebt en zij hebben je naar één van hun schadepartners verwezen voor schadeherstel.
Deze verzekeraars gaat het namelijk niet om je veiligheid of kwaliteit ná schadeherstel.
Nee, het gaat ze om hun eigen financieel gewin. En dit over de rug van onwetende consumenten, maar ook schadeherstellers en experts.

‘Partners in crime’
Hiervoor heb je echter wel ‘partners in crime’ nodig.
Dat zijn schadeketens. Zij hebben omzet nodig, want zonder omzet geen schadeherstelbedrijven die zich laten verleiden. Schadeketens en verzekeraars zijn de winnende partijen. Zij kennen de afspraken die er gemaakt zijn. Deze staan niet in jouw polisvoorwaarden vermeld.
Maar hoe kun je een lagere prijs tot doelstelling verheffen wanneer de kwaliteit en veiligheid daardoor mogelijk in het gedrang kan komen.

Schadelastgarantie afspraken de grote boosdoeners
Schadeketens hebben nog eens schadelastgaranties afgesproken met deze verzekeraars
Het vastgestelde schadeherstelbedrag met een vooraf vastgelegd laag uurtarief - vaak al beneden de kostprijs - wordt uitgekeerd aan het schadeherstelbedrijf. De bedongen korting over bijv. onderdelen (15 %) en paint/non-paint (10%) zit hier al in de Audatex-calculatie verwerkt.

Topherstel afspraak is trouwens nog 7.5 % korting op factuur. Deze factuur krijgt de consument alleen onder ogen wanneer hij zakelijk verzekerd is. Menig klant heeft al aan ons of het schadebedrijf gevraagd waarom er korting over het totaalschadebedrag gegeven wordt aan Allianz of Allsecur. En terecht. Deze kortingen staan tenslotte niet in je polisvoorwaarden vermeld.

Echter de schadeketens monitoren het aantal dossiers x gemiddeld schadeherstelbedrag (Audatex) per schadeherstelbedrijf. Zit je boven de schadelastgarantie dan zul je achteraf een verrekening krijgen van de schadeketen, welke deze weer verrekend met één van de genoemde verzekeraars.

Hoe denk je dat je auto door deze schadelastgaranties wordt hersteld?!
Schadelastgaranties 2018 lagen op zo’n € 1.000,- voor alle schades tot € 3.000,- .
Schadelastgaranties 2019 liggen op zo’n € 1.035,- voor alle schades tot € 3.000,-
Deze afgesproken schadelastgaranties verschillen enkele euro’s per schadeketen.

ADAS-systemen (veiligheid) uitlezen en kalibreren
Verzekeraars dwingen je haast om niet goed te repareren. Tuurlijk zeggen ze dat ze het wel willen betalen, maar vervolgens als schadeherstelbedrijf betaal je het uitlezen en kalibreren vaak zelf door de schadelastgarantie afspraken die je schadeketen heeft gemaakt met deze verzekeraars. En als schadeherstelbedrijf kun je in deze niet kiezen voor goedkopere alternatieven.

Vakmensen in spagaat
Schadeherstellers en experts kunnen het vak niet meer naar eer en geweten uitoefenen. Ze staan in een spagaat. Als een schade binnenkomt wordt er eerst in het grote klantenboek van verzekeraars naar werkinstructies gekeken en zo wordt de schade gecalculeerd. Werkinstructies worden hierdoor geprefereerd boven vakmanschap. Men is afhankelijk geworden van de broodheer, de verzekeraar.

Belangenorganisaties schadeherstel gedogen het
De belangenorganisaties Focwa en Bovag zijn hiermee bekend maar gedogen het.
Dit terwijl Focwa op zou moeten komen voor de belangen van haar leden en niet voor de inkoopbelangen van haar stakeholders.
Bovemij - 100 % BOVAG - is natuurlijk een uitzondering in deze aangezien het dus eigenlijk de verzekeraar is welke de belangen van haar Bovag schadeherstel leden behartigt?!

Ben je het vertrouwen in het herstel van je auto ook een beetje kwijt?
Stuur me je ervaring via info@jijbepaalt.nl of plaats je ervaring hieronder.


Reageer: